WAAR KUNNEN WE MEE HELPEN?

Junior BI specialisten en Data Engineers

Voor jouw team ben je op zoek naar goede Business Intelligence-medewerkers. Naast de senior-specialisten die ad interim kennis en handen komen leveren, heb je een stevige basis nodig van mensen die binnen jouw bedrijf je BI activiteiten ondersteunen. Die ingroeien in je bedrijf, en de meerwaarde zien van een lange-termijn bedrijfsvisie.

De trainees van BItrainer.nl zijn jonge high potentials met werkervaring in andere vakgebieden. Intrinsiek gemotiveerd willen ze echter graag de overstap naar Business Intelligence maken. Bij BItrainer.nl krijgen ze een intensief trainingsprogramma in de allernieuwste technologie, die ze vervolgens meenemen richting hun nieuwe werkgever.

Wat je kunt verwachten bij onze trainees

Nieuwste technologie

Onze trainees zijn opgeleid met de nieuwste technieken en technologieën: kennis en ervaring met cloud-technologie, agile werken, continuous X en de nieuwste visualisatietechnieken nemen ze mee naar jouw organisatie.

 

Meerwaarde vanaf dag 1

Naast de gedegen kennis die de trainees meenemen, werkt er gedurende het traineeship twee dagen per week één van onze senior BI-specialisten mee op het project. Zodat jouw team vanaf dag 1 de meerwaarde ervaart, en de trainee langdurig en intensief begeleid wordt.

 

 

 

Werknemerschap als doel

Ons doel is een lange-termijn invulling van jouw BI vacature. Dus als de samenwerking goed bevalt, ben je vrij om de trainee na het traineeship in dienst te nemen. En mocht je twijfels hebben, dan kun je ook op elk moment de samenwerking stopzetten.

 

 

 

EVEN VOORSTELLEN

Vaardigheden en profiel

We leiden onze trainees op voor de toekomst: ze doen daarom in hun zesweekse bootcamp niet alleen uitgebreid ervaring op met het projectmatig werken (scrum/agile), datamodelleren en datavisualisatie, maar worden ook intensief getraind in de nieuwste ontwikkelingen binnen de Microsoft Business Intelligence-stack. Kennis die ze vervolgens meenemen in jouw organisatie, en gedurende hun traineeship van zes maanden samen met de senior-consultant in de praktijk toepassen. Hieronder zie je een kort overzicht van de Microsoft-producten waar de trainees ervaring mee op doen.

Onder elk onderwerp staat vetgedrukt wat het te verwachten niveau is.

Transact-SQL

Ook voor nieuwere platforms blijft een grondige kennis van SQL een belangrijke basis, temeer omdat ook nieuwere querytalen vaak sterk op SQL gebaseerd zijn of zelfs SQL als voorkennis veronderstellen. Daarom zetten we in de bootcamp sterk in op het leren van SQL.

Kunnen vloeiend T-SQL lezen en schrijven voor data-analyse, programmeren, en structureren.

Azure Data Factory

Als orchestratietool en data pipeline is Azure Data Factory (ADF) de standaard binnen moderne Microsoft-oplossingen. Mooi hierin is dat ADF zo ontworpen is dat het nog logischer is om dataverwerking op andere plaatsen uit te voeren, bijvoorbeeld in stored procedures binnen SQL Database, Spark of Hive.

Kunnen ETL-processen ontwikkelen met behulp van Azure Data Factory en Stored Procedures. Hebben kennis over hoe andere transformatie-tools als Spark jobs ingezet kunnen worden. Kunnen hier andere Data Engineers of Data Scientists over adviseren.

Power BI

Power BI is een bijzonder krachtige tool voor visualisatie, rapportage en dashboarding. Power BI biedt zowel stand-alone als centraal beheerde analysemogelijkheden aan organisaties. In de bootcamp geven we naast het stuk ervaring met de tool ook ruim de aandacht aan de verschillende manieren van inzet in organisaties.

Zijn bedreven in het gebruik van Power BI, zowel in het zelf rapportages ontwikkelen die de bedrijfsvoering ondersteunen als anderen helpen, adviseren en ondersteunen bij het maken van hun dashboards, rapporten, datamodellen en laadprocedures.

DAX

DAX is de modelleertaal voor Power BI, SQL Server Analysis Services Tabular Model (SSAS-TM) en Azure Analysis Services (AAS). We besteden hier binnen de bootcamp veel tijd aan: van het modelleren en vormen van een semantische laag tot het bouwen en bevragen van volledige Enterprise kubussen met bijbehorende beveiliging.

Hebben gedegen kennis van DAX. Deze kennis is niet beperkt tot het maken van datamodellen, maar omvat ook het ontwikkelen van uitgebreide(re) measures, uitvoeren van queries, begrijpen van filter contexts en inrichten van beveiliging.

ADLS & ADLA

Azure Data Lake Store (ADLS) en Analytics (ADLA) zijn de opslag en analysemogelijkheden die Microsoft biedt voor Data Lake-oplossingen. In de bootcamp wordt hier ook aandacht aan besteed.

Kunnen ADLS en ADLA plaatsen in (big) data-architectuur. Weten hoe deze ingezet kunnen worden in een Business Intelligence-oplossing. Kennis van U-SQL en kunnen hier analytische procedures mee schrijven.

De beste leermeester

Uiteindelijk is er wat ons betreft maar één maatstaf: de praktijk. Daarom is het hoogtepunt van de bootcamp ook een praktijkopdracht, die een week duurt. Hierin moeten de trainees al hun kennis over de Microsoft BI-stack, datamodellering, projectmatig werken, datavisualisatie en Business Intelligence uit de kast halen om een werkende oplossing neer te zetten.

Neem contact op

Vertel me meer!

Het is inmiddels wel duidelijk wat we bieden: gemotiveerde, hooggekwalificeerde trainees, die met de nieuwste kennis jouw organisatie verrijken voor een langere termijn. We bieden een halfjaar lang intensieve begeleiding door een senior BI-specialist, zodat ze optimaal landen bij hun nieuwe werkgever. Geïnteresseerd? Of vraag je je af of onze trainees ook een invulling kunnen geven aan jouw specifieke kennisbehoefte? Neem dan contact op!