Dit is het cijfer dat cursisten mij gaven in 2018

Home - Learning & Sharing Knowledge - Dit is het cijfer dat cursisten mij gaven in 2018

Naast de maatwerktrainingen en -coaching die ik bij veel bedrijven verzorg en eigen trainingen als CI for BI met Azure DevOps, word ik regelmatig gevraagd voor Microsoft Official Courseware (MOC)-trainingen, bijvoorbeeld bij StarTel of Info Support. Trainingen die ik hier bijvoorbeeld regelmatig geef zijn:

  • Developing SQL Data Models (20768)
  • Implementing a Data Warehouse (20767)
  • Analyzing Data with Power BI (20778)

Na afloop van deze trainingen krijg je als cursist een digitale evaluatie, waarin je feedback gevraagd wordt over o.a. het cursusmateriaal, de leeromgeving en mijn eigen prestaties als trainer.

Punten van beoordeling

Er worden in MOC-trainingen meestal twee cijfers gegeven over hoe een trainer presteert: Instructor Knowledge en Ability to provide real world experiences and samples.

Instructor Knowledge geeft een beeld in hoeverre een trainer boven de stof staat. Weet hij van de nieuwste ontwikkelingen? Kan hij meedenken en/of adviseren over gerelateerde zaken die buiten de scope van een training liggen? Door de snelheid van nieuwe ontwikkelingen dekt een cursus namelijk zelden alle producten af, en komt het zelfs voor dat trainingsmateriaal zaken incorrect weergeeft.

Ability to provide real world experiences and samples gaat over het “poten in de klei” gehalte: geeft een trainer vooral de theoretische mogelijkheden en schoolvoorbeelden aan? Of put hij uit een brede praktijkervaring en kan snel meedenken met de situaties die binnen jouw organisatie spelen?

Mijn cursisten gaven deze cijfers

Op beide punten waren mijn cursisten dit jaar buitengewoon positief. Vertaald naar het Nederlandse puntensysteem (“rapportcijfers” in de range van 1-10) gaven ze mij namelijk gemiddeld de volgende cijfers:

  • Instructor Knowledge: 9,5 (σ = 0,7)
  • Ability to provide real world experiences and samples: 9,3 (σ = 0,7)

Gemiddeld kom ik daarmee op een 9,4 (σ = 0,7) uit voor het jaar 2018!

Ik geloof dat het belangrijk is om in trainingen regelmatig te peilen hoe mensen de training ervaren en of ze leren wat ze verwachten te leren. Uiteraard krijg je veel signalen impliciet binnen, maar juist het expliciet en structureel vragen hoe je als cursist een training ervaart helpt mij vaak om tijdig in kaart te brengen hoe ik de training kan “meebewegen” met de groep. Een mooie evaluatie aan het eind is dan meestal geen verrassing, maar wel een leuke kers op de taart!

Ben je voor jouw organisatie op zoek naar een MOC-training, bijvoorbeeld ter voorbereiding op een Microsoft-examen? Neem direct contact met me op via koos@bitrainer.nl of 06-42507492, dan bespreken we de mogelijkheden.

Weergegeven scores over alle trainingen die vastgelegd zijn in Metrics that Matter voor Koos van Strien, in de periode 1-1-2018 tot 31-12-2018. De scores zijn weergegeven zoals gepresenteerd aan Koos als trainer in het “Nederlandse” cijfersysteem van 1-10. Bij het invullen zijn de scores gegeven op een schaal van 1-9, waar 9 het maximum is.

Share

Latest Posts

Categories