Basistraining T-SQL voor Data-analisten

Home - Training - Basistraining T-SQL voor Data-analisten

In de basistraining “T-SQL voor data-analisten” behandelen we T-SQL, de query- en ontwerptaal voor Microsoft SQL Server en Azure SQL Database. We leggen de focus op het maken van analyses in SQL, en het klaarzetten, koppelen en verrijken van datasets voor gebruik binnen andere analyse-tools. Vanuit de brede ervaring met data-analyse deelt de trainer voorbeelden, en heeft talloze “puzzels” klaarstaan die helpen om SQL echt beter te begrijpen.

TitelTijdsduurPrijs
Basistraining T-SQL voor data-analisten2 dagen€ 1.000

Elke dag wordt afgesloten met een zgn. “challenge”: een opdracht waarin de diverse onderwerpen samenkomen. Op deze manier is de training echt een geheel, en word je als cursist uitgedaagd om constant de gehele geleerde “toolset” toe te passen.

Met deze twee dagen is deze training bijzonder geschikt om T-SQL onder de knie te krijgen met de focus op data-analyse.

Onderwerpen

  • Queries
  • Sorteren en filteren
  • JOIN (inner, left, right, full outer)
  • Insert, update, delete
  • Groeperen en aggregeren
  • Datatypes
  • Tabellen
  • Views

Over de trainer

Koos van Strien heeft jarenlange ervaring met het inzetten T-SQL en SQL Server voor allerhande datagedreven en analytische oplossingen. Hij deelt zijn ervaringen met grote regelmaat via trainingen. Koos is MCT (Microsoft Certified Trainer) en heeft ervaring met bijna alle data-producten in het Microsoft arsenaal. Naast dat hij als MCT veel Microsoft Official Courseware-trainingen geeft, is hij ook regelmatig bij organisaties voor maatwerktraining. Ook ontwikkelt hij eigen trainingsmateriaal. De training “SQL voor data-analisten” is een zelfontwikkelde training, die hij sinds eind 2017 aanbiedt.

In 2018 beoordeelden cursisten Koos als trainer gemiddeld met een 9,4.

Koos deelt regelmatig kennis over het werken met databases, T-SQL en SQL Server:

Data en inschrijven

Naast een klassikaal open rooster, kan deze training kan zowel in-company als in een zelfwerk-omgeving gegeven worden. Benieuwd naar de mogelijkheden?