Training Advanced T-SQL voor data-analisten

Home - Training - Training Advanced T-SQL voor data-analisten

In deze training “Advanced T-SQL voor data-anlisten” leer je in één dag de bijzonder krachtige concepten van windowing, ranking, subqueries en CTE’s. Als data-analist kun je hiermee allerhande analyses efficiënt uitvoeren en oplossen.

Titel Tijdsduur Prijs
T-SQL voor data-analisten (gevorderd) 1 dag € 550

Deze training kan los gevolgd worden, maar tevens de volgende stap na de tweedaagse basistraining “T-SQL voor data-analisten”. Van jou als deelnemer wordt dan ook verwacht dat je een stevige basis in SQL hebben: sorteren, filteren, JOINs, groeperen en aggregeren verwachten we als voorkennis.

Je zult deze voorkennis hard nodig hebben wanneer we in de loop van de middag gaan werken aan de “challenge”, waarin alle kennis samenkomt. Dit zijn een aantal grotere SQL-opdrachten, waarbij je zelf moet bepalen welke techniek je het best kunt gebruiken om de oplossing te vinden.
Op deze manier is de training echt een geheel, en word je als cursist uitgedaagd om constant de gehele geleerde “toolset” toe te passen.

Door de focus op het “zelf doen” en constant oefenen met allerlei geavanceerde constructies in SQL, kun je aan het einde van deze cursus verwachten dat je de nieuwe concepten ook écht in de vingers hebt.

Onderwerpen

  • Table expressions
  • Subqueries
  • Common Table Expressions (CTEs)
  • Ranking functions
  • Windowing functions
  • PIVOT

Over de trainer

Koos van Strien heeft jarenlange ervaring met het inzetten T-SQL en SQL Server voor allerhande datagedreven en analytische oplossingen. Hij deelt zijn ervaringen met grote regelmaat via trainingen. Koos is MCT (Microsoft Certified Trainer) en heeft ervaring met bijna alle data-producten in het Microsoft arsenaal. Naast dat hij als MCT veel Microsoft Official Courseware-trainingen geeft, is hij ook regelmatig bij organisaties voor maatwerktraining. Ook ontwikkelt hij eigen trainingsmateriaal. De training “Advanced T-SQL voor data-analisten” is een zelfontwikkelde training, die hij sinds eind 2017 aanbiedt.

In 2018 beoordeelden cursisten Koos als trainer gemiddeld met een 9,4.

Koos deelt regelmatig kennis over het werken met databases, T-SQL en SQL Server:

Data en inschrijven

Deze training kan ook in-company gegeven worden!

Voorkennis

Bij aanvang deze training moet je goed thuis in basale SQL-zaken: filters (WHERE / HAVING), GROUP BY en de verschillende typen JOINs moeten je volledig duidelijk zijn. Wanneer je deze voorkennis nog niet hebt, dan is het een goed idee eerst de basistraining T-SQL voor data-analisten te volgen. Is deze niet op korte termijn ingepland, of twijfel je of dit nuttig voor je is? Gewoon even bellen of mailen!