Training Business Intelligence voor e-commerce

Home - Training - Training Business Intelligence voor e-commerce

In de training “Business Intelligence voor e-commerce” worden de essentiële basisvaardigheden voor het werken met data uitgelegd. Hiermee zijn het einde van de training deelnemers in staat om op een snelle en structurele manier inzichten uit data te kunnen halen met behulp van tools als Excel en Tableau.

Titel Tijdsduur Prijs
Business Intelligence voor e-commerce 1 dag € 599

Inhoud van de training

De training legt aan de hand van de vier stappen van business intelligence uit hoe je data omzet in ‘actionable insights’:

  1. Verzamelen van ruwe data en deze  voorbereiden op analyses
  2. Analyseren van de data
  3. Visualiseren van je resultaten om tot inzichten te komen
  4. Koppelen van deze inzichten aan je bedrijfsprocessen om zo concrete acties uit te kunnen voeren

Met behulp van deze vier stappen krijgen deelnemers handvatten om data-gedreven te kunnen werken in een e-commerce organisatie. Deze training is gericht op e-commerce – veel voorbeelden zijn dan ook hierop toegepast. Concreet betekent dit bijvoorbeeld dat de berekeningen van enkele key metrics die essentieel zijn voor e-commerce bedrijven worden uitgelicht. Denk daarbij aan omzet, marges, customer lifetime value, orders, klanten en producten.

E-commerce dashboard in Tableau

Over de trainer

Jop van Hooft heeft als Senior Business Analist ervaring opgedaan bij Coolblue. In 2017 is hij zijn eigen onderneming MeerMetData.nl gestart waarmee hij bedrijven helpt hun data om te zetten in ‘actionable insights’. Dit doet hij door overzichtelijke en aantrekkelijk gevisualiseerde rapportages, analyses en dashboards af te leveren. Zijn expertise ligt in de e-commerce sector en zijn klanten zijn onder meer De Bijenkorf, Flinndal, Pleinshoppen, Otrium, Cute Nutrition, Hallmark en Suzuki. Ook verzorgt hij online en offline trainingen waarin hij deelt hoe hij snel de hoofdzaken van een bedrijf weet te vangen in data. Voor verschillende klanten heeft hij op maat gemaakte training op locatie gegeven en hij heeft de online training “Business Intelligence voor e-commerce” ontwikkeld.

Data en inschrijven

Deze training kan ook in-company gegeven worden!

Eerder gegeven bij