Training / Workshop Power BI: Rapporten en Dashboards

Home - Training - Training / Workshop Power BI: Rapporten en Dashboards

In deze training wordt het werken met Power BI onder de loep genomen. We leggen in deze training/workshop de nadruk op het visualisaties, rapporten en dashboards maken in Power BI. Ook zullen we kijken naar het delen van rapporten en datasets zodat de samenwerking in jouw team soepel en eenvoudig gaat.

Titel Tijdsduur Prijs
Workshop “Rapporten en Dashboards in Power BI” 1 dag € 550

Deze training is in workshop-vorm. Dit houdt in dat de focus sterk ligt op het zelf leren doen. We nemen gedurende de dag diverse momenten voor centrale uitleg over Power BI en om het grote plaatje scherp te houden, maar zijjn vooral veel zelf aan de slag. Het doel is dat je achteraf echt zelf rapportages kunt maken.

In deze cursus zullen we voornamelijk rapportages bouwen op een bestaande Power BI dataset of kubus, waarin allerhande onderwerpen binnen Power BI voorbij komen:

Onderwerpen

 • Het Power BI Platform
 • Power BI Desktop
  • Opbouw van het programma
  • Onderscheid modelleren en visualiseren
  • Gebruikersinterface
 • Soorten visuals
 • Interactie tussen visuals
 • Custom visuals uit de marketplace
 • Drilldown
 • Drillthrough binnen een rapport
 • Drillthrough tussen meerdere rapporten
 • Samenwerken in Workspaces
 • Publiceren van rapporten via Apps

Over de trainers

Jeroen Stork werkt meer dan 20 jaar in de BI. Ooit begonnen met Cognos , waarna een periode volgde waar hij hardcore op ETL programmeerde in PL/SQL en mede grondlegger was van het BI platform bij één van de grootste energie leveranciers. Na diverse rollen vervuld te hebben binnen het BI landschap heeft hij deze kennis gebruikt om bij meerdere klanten de BI omgevingen robuust te maken, te optimaliseren en te automatiseren. Ondanks dat hij het hele spectrum van gezien heeft van ontsluiting van ruwe data tot aan pixel perfect rapportages en dashboarding, bleef het laatste altijd de aandacht trekken. Power BI en de complete Azure Stack kwamen in beeld en een nieuwe brug tussen data en bedrijfsprocessen was geboren om agile business value te kunnen leveren. Altijd heeft hij kennis gekregen van en gedeeld binnen zijn netwerk en wil dit altijd verder uitbreiden.

Koos van Strien werkt al sinds de oorspronkelijke productlancering in 2013 met Power BI (eerst Power BI voor Office 365, daarna sinds 2015 met Power BI). Bij diverse klanten heeft hij dit breed ingezet, en gemerkt hoe groot de behoefte is om zelfstandig inzicht te krijgen in je data – ook (met name!) zonder tussenkomst van een van ICT-afdeling! Tegelijk heeft hij de uitdagingen meegemaakt van een wildgroei aan analyses en verschillende “waarheden” door iedereen een eigen analyse te doen. Power BI vervult hier volgens hem (en zijn klanten!) een prachtige brugfunctie. Hij deelt zijn ervaringen met grote regelmaat via trainingen. Koos is MCT (Microsoft Certified Trainer) en heeft ervaring met bijna alle data-producten in het Microsoft arsenaal. Naast dat hij als MCT veel Microsoft Official Courseware-trainingen geeft, is hij ook regelmatig bij organisaties voor maatwerktraining. Ook ontwikkelt hij eigen trainingsmateriaal. De workshop “Data-analyse met Power BI” is een zelfontwikkelde training.

Data en inschrijven

Deze training kan in-company gegeven worden!

24 sept

Utrecht